.Heb je een kleine tuin en wil je deze maximaal benutten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog geef ik je tips en tricks om het meeste uit jouw kleine tuin te halen. Want ook met een beperkte ruimte kun je een prachtige tuin creëren waar je optimaal van kunt genieten.

De juiste indeling

Een goede indeling is essentieel voor een kleine tuin. Begin met het maken van een plattegrond en bedenk welke functies je graag in je tuin wilt hebben. Denk hierbij aan een zithoek, een moestuin of een speelplek voor kinderen. Door slim te kiezen en te combineren, kun je veel uit je kleine tuin halen. Een hovenier kan je hierbij helpen en advies geven over de beste indeling voor jouw tuin. In de regio Deventer en Bathmen zijn er verschillende hoveniers die je hierbij kunnen ondersteunen, zoals Hoveniersbedrijf Decolm (hovenier Deventer) en Hoveniersbedrijf Decolm Bathmen (hovenier Bathmen).

Verticaal tuinieren

Wanneer je weinig ruimte hebt in je tuin, is het slim om de hoogte in te gaan. Verticaal tuinieren is een goede oplossing voor een kleine tuin. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een klimrek voor planten, het ophangen van hangbakken aan de muur of het gebruik van een verticale plantenbak. Zo kun je toch veel groen toevoegen aan je tuin, zonder dat het veel ruimte inneemt. Een hovenier kan je adviseren over welke planten geschikt zijn voor verticaal tuinieren en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Creëer diepte

Een kleine tuin kan al snel benauwd aanvoelen. Door diepte te creëren, lijkt je tuin groter en ruimtelijker. Dit kun je doen door gebruik te maken van verschillende niveaus, bijvoorbeeld door een verhoogd terras of een trapje naar een lager gelegen gedeelte van de tuin. Ook het plaatsen van een spiegel aan de muur kan zorgen voor optische diepte. Een hovenier kan je helpen bij het ontwerpen en aanleggen van deze verschillende niveaus en het kiezen van de juiste materialen.

Geniet van jouw kleine tuin

Met deze tips kun je jouw kleine tuin optimaal benutten en er een prachtige plek van maken. Vergeet niet om ook te genieten van jouw tuin, hoe klein deze ook is. Want een tuin is een verlengstuk van je huis en een plek waar je tot rust kunt komen. Dus ga aan de slag en maak van jouw kleine tuin een groots paradijs!