Een eigen woning hebben, komt met diverse verplichtingen. Je moet bijvoorbeeld zorgen dat je je hypotheek kunt betalen, dat je het onderhoud van je woning op tijd uitvoert en noem het allemaal maar op. Geen wonder dat sommige mensen vergeten om hun huis op de juiste manier te verzekeren. Dat kan grote gevolgen hebben. Stel bijvoorbeeld dat er brand uitbreekt in je woning. Hoe herstel je de schade die door zo’n ramp ontstaan is? Wij laten je zien wat je moet doen wanneer je je woning verzekeren wilt op de correcte manier. 

 

De inboedelverzekering

Veel mensen weten dat wanneer je spullen in een huis hebt staan, je deze kunt laten verzekeren door middel van een inboedelverzekering. Wat veel mensen niet weten, is dat deze verzekering niet alleen de schade uitkeert die je aan je spullen hebt opgelopen wanneer er bijvoorbeeld brand is geweest is in je huis, maar dat je allerlei vormen van schade vergoed kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan schade die is ontstaan door een stroomschok in je elektriciteitsnetwerk. Hierdoor kan al je elektronische apparatuur naar zijn grootjes gaan, maar de schade kan hersteld worden door een beroep op je verzekering te doen. Of je nou koopt op huurt, het is altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten want tegen minimale kosten krijg je heel veel baten. Je kunt deze verzekering afsluiten bij iedere verzekeringsmaatschappij. Vergelijk de opties even om te zien waar je de meest uitgebreide dekking kunt vinden voor een aantrekkelijke prijs. 

 

De opstalverzekering

Als een verzekering vaak over het hoofd gezien wordt, dan is het wel de opstalverzekering. Deze verzekering is een must voor huiseigenaren. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat een inboedelverzekering alleen de schade aan je spullen uitkeert. Bij een brand zijn echter niet alleen je bezittingen beschadigd, maar ook je pand zelf. Dit is waar je opstalverzekering om de hoek komt kijken. Deze verzekering is van groot belang en alle huiseigenaren zouden wij daarom ook aanraden om zowel een inboedel- als een opstalverzekering te nemen. Schade aan je pand als gevolg van brand of wat dan ook, kan namelijk fors in de papieren lopen en niet zelden stapelen de problemen zich op wanneer je niet goed verzekerd bent. Wil jij weten wat het beste bij jouw woonsituatie past, neem dan even contact op met je verzekeringsagent zodat deze je goed kan voorlichten. 

 

Meteen je zaakjes regelen? 

Ben jij tot de conclusie gekomen dat jij niet, te weinig of misschien niet goed verzekerd bent? Dan is het tijd om te zorgen dat je je zaakjes zo snel mogelijk regelt. Je kunt dit doen door naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij te gaan om hier te kijken welke mogelijkheden je wilt benutten. Vaak is het zo dat hoe meer verzekeringen je bij een partij afsluit, hoe meer korting je kunt pakken. Regel het daarom vandaag nog zodat je jezelf een hoop problemen kunt besparen in de toekomst.